KUN 60 LUVUN VAIHTEESSA KARKASIN POHJANMAALTA SILLOISTA TYÖTTÖMYYTTÄ PAKOON JASKARI - KORPELAN SEITSEMÄNNEN OKSAN SEITSÄMENNEN HAARAN SEITSEMÄNNEN SUVUN VESANA EN TIENNYT ETTÄ JONAKIN PÄIVÄNÄ JA ELÄKKEELLÄ OLLESSA VIELÄ VÄSÄÄN KOTISIVUJA JA NIILLE KERROTTAVAA JOS JOLLAKIN LAILLA - MENNEESTÄ AJASTA JA JOSKUS JOPA SUOMEN KEHITYKSESTÄ JA POLITIIKKOJEN TEKEMISISTÄ JA TEKEMÄTTÄ JÄTTÄMISISTÄKIN.

KUMPA VAIN JOKAINEN SUOMALAINEN AJATTELISI OMILLA AIVOILLAAN JA TEKISI ASIOITA SEN MUKAAN NIIN ETTEI MATKITA MITÄ MUISSA NAAPURIMAISSA TEHDÄÄN, SE OLISI ERITTÄIN VARTEENOTETTAVA NEUVO - SILLOIN EI NIIN OLISI RIIPPUVAINEN ESIN VAIKKA EU:N TEKEMISISTÄ JA TALOUSLIITON RIIPPUVUUDESTA - OLETTAEN ETTÄ TEKEMISET OLISI KOTIKUTOISTA - ITSE TEHTYÄ

SUOMEN TULEVAT POLVET OVAT MONIEN HAASTEIDEN EDESSÄ JOS OLEMME TEHNEET ARVOVALINTOJA VÄÄRIN TAI JOS ENERGIAN HANKINTA JA VALINTA OLISI VÄÄRILLÄ JÄLJILLÄ - SEN AIKA VAIN NÄYTTÄÄ JA UUDET PÄTTÄJÄT ARVIOIVAT - EN KUITENKAAN HALUISI OLLA SILLOIN NÄKEMÄSSÄ JOS VALINTAMME EI KESTÄISI PÄIVÄNVALOA - SELLAISTAKIN ON HUOMATTAVISSA MAILMALLA,, MM ATOMIENERGIAN AIKAANSAAMAT TUHOT TAI NIILLÄ HANKITTAVA SÄHKÖ - JOKA JOKA TAPAUKSESSA JÄTTÄÄ JÄLKENSÄ TULEVILLE SUKUPOLVILLE - EI KOSKAAN PITÄSI EM VALINTAA TEHDÄ JA JÄTTÄÄ TULEVILLE SUKUPOLVILLE TÄTÄ ONGELMAA SILLÄ TOSIASIASSA SE SITÄ ON
 
-------------------------------------------------------------
12.05.2008 06:15 | vege43

Suomalaisten paremman tulevaisuuden ja vapauden tiellä on ollut monta karikkoa, vaarallisiksikin kutsutuita. Onneksi ne on nyt sivuutettu ja elämme vapaassa maassa. Kaikkien onneksi on valtarakenteet säilyneet, vaikkakin uhkakuvia taivaalla näkyykin. Omistaminen on noussut arvoon arvaamattomaan ja sillä on jopa kansantaloudellisesti merkitystä joka kaiketi näkyy vasta vuosien päästä. On toivottavaa että se ei jaa kahtia Suomen kansaa ja sen tulevaisuutta. On tärkeää että kun olemme EU:ssa jäsenenä että turvallisuutemme myös taataan, siksi ei tule Nato kysymystäkään sivuuttaa olankohautuksella.

Kuitenkin meidän tulee pitää kiinni kansallisesta puolustuskykyisyydestämme. Vapaassa maassa tuleekin pyrkiä pitämään itsemääräämisoikeus omissa käsissä niin kauan kuin se on mahdollista, eikä sortua ns. ajattelemattomuuteen ja kun uhkakuviakaan ei ole näkyvissä kun puhutaan turvallisuudesta.

Ilmastonmuutokset kyllä rassaavat Suomeakin ja ovat yksi kova uhka maallemme. Asiaan tuleekin paneutua sen tuomalla vakavuudella ja olla muille talousmaille ja talousliiton maille esimerkkinä ilmastonsuojelussa.

---------------------------------------------------

26.02.2008 20:24 | 

 

MERKITTÄVÄ LÄHITULEVAISUUDEN HAASTE on kestävän yhdyskuntarakenteen aikaansaaminen. Tiivis rakentaminen luo myös monia edellytyksiä monille hyvillekkin vaikutuksille, kuten sujuvalle liikkumiselle ja kanssakäymiselle sekä yritysten, oppilaitosten, julkisen vallan ja muiden toimijoiden luovalle yhteistyölle. Onhan kunnat ja kaupungitgin olleet aina verkostoitumisen solmukohtia.

Palvelujen tuotannon ja sen saatavuuden järjestäminen on kuntapäättäjien vaativampia tehtäviä. Kunnan tai kaupungin palveluiden tulee olla laadukkaita. Oleeellista kuitenkin ei ole kuka palvelut tuottaa - vaan että jatkossa useimmiten yksityinenkin yritys voi olla kilpailemessa kolmannen sektorin ja kunnan oman tuotannon kanssa. Myöskään maantieteelliset rajat eivät saa olla esteenä, kun kansalainen  tarvitsee palvelua.

Kuntaliitokset on kuntalaisen kannalta useimmiten järkevin  tapa palveluiden turvaamiseksi ja tehostamiseksi. Toissijainen  vaihtoehto on lähikuntien  tiivistyvä yhteistyö. Se ei kuitenkaan saa merkitä uutta byrokratian porrasta vaaleineen ja verotuksineen.